fbpx
skip to Main Content

Maart 2019: Testfase met ons geweldige testpanel!

Leestijd: 2 minuten

Nadat we de testversie in Google Drive hadden gemaakt, zijn we gaan testen. Superspannend, omdat dan blijkt of hetgeen wat wij hebben bedacht in praktijk ook werkt!

Ondanks de afstand tussen Bali en Nederland, konden wij dankzij Face-Time en de goed werkende WiFi in Bali toch goed testen. Ons testpanel bestond uit testers met verschillende achtergronden en invalshoeken:

testers die precies onze doelgroep zijn en bezig zijn met de vraag: ‘Wat wil ik in mijn werkleven? En hoe kan ik bereiken wat ik wil?’;
testers die met hun expertise als app-ontwikkelaar en software-ontwikkelaar vanuit dat perspectief feedback konden geven;
testers die kritisch zijn op de ‘flow’ van de app en grammaticaal.

De testers doorliepen het proces van de app en wij keken en luisterden aan de andere kant mee. De feedback die we erna kregen, konden we direct verwerken in de app. We hebben net zolang getest totdat we geen knelpunten of foutjes meer tegenkwamen.

In het boek ‘De Lean Startup’ hebben we ook geleerd dat je conciërges moet inschakelen. Dit zijn hoofdtesters die continue het product en elke wijziging testen. Voor ons waren dit:

Thijs (broertje van Nienke). Thijs is precies onze doelgroep en bezig met hoe hij zijn werkleven wil inrichten.
Evert (android-developer). Evert is android-developer en is daarnaast al jaren bewust bezig met zijn werkleven inrichten.
Karsten (vriend). Karsten is software-developer en heeft ons in 2017 ook geholpen en meegedacht over ons idee om een software/online programma te maken. Karsten heeft ook zelf een loopbaantraject bij ons gevolgd om zijn gedachten en ideeën voor de toekomst helder te krijgen en actie te ondernemen.
Oliver (nieuwe vriend :)). Oliver had ons in november geholpen en geadviseerd met onze eerste opzet van onze app. In maart heeft hij onze testversie van de app getest vanuit de rol van gebruiker, ondernemer en app-ontwikkelaar.

In ruil voor het testen hebben wij deze ‘conciërges’ geholpen met onze diensten:

advies en hulp over loopbaanvragen
vergroten van zelfkennis door middel van Identity Compass
en uiteraard door het invullen van de app kwamen de mooiste inzichten naar boven 🙂

En onze andere testers zijn we ook heel dankbaar: Femke, Nienke Nina, Charlotte, Tessa, Aiden en alle klanten van Mens & Werkplezier van de afgelopen jaren!

Maart 2019: Testfase Met Ons Geweldige Testpanel!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top