fbpx
skip to Main Content

Paul – 42 jaar – Nederland

Leestijd: 2 minuten

Paul is geboren in De Lier (Westland) hij komt uit een tuindersfamilie. Zoals bij Westlandse jongeren het geval kan zijn, begon ook Paul vanaf zijn tienerjaren in de kassen. Eerst in de kassenbouw en daarna in de kassen zelf tussen de groente(zaden). Bij zijn eerste ‘grote-mensen-baan’ heeft hij ongeveer 14 jaar gewerkt. De laatste periode ging hij hier toch met wat minder plezier naar zijn werk. Dit was een heel vreemd iets voor Paul, want hij had altijd plezier in zijn werk! Hij kon nog niet precies zijn vinger erop leggen waar dat gevoel van minder werkplezier vandaan kwam. Om dit uit te zoeken, heeft hij veel gepraat met zijn vriendin, met familie en vrienden en met ons. Hierdoor kwam hij erachter wat hij nog leuk vond aan zijn werk en wat hij minder leuk vond. Na veel wikken en wegen besloot Paul dat het tijd was voor een nieuwe uitdaging. Intussen was hij al meerdere malen benaderd door een bedrijf die hem graag in hun team wilde hebben en Paul zag dat als een geweldige nieuwe uitdaging!

Na ongeveer 2 jaar merkte Paul ook hier dat hij met minder plezier naar zijn werk ging. Hij heeft toen ook zijn baan goed onder de loep genomen: wat vind ik leuk en wat vind ik minder leuk. Met alles wat hieruit kwam ging Paul aan de slag, maar helaas kon hij daar niet de baan creëren die hij graag wilde. Ondanks dat hij echt niet zo snel van baan wilde wisselen, ging Paul toch na 3 jaar op zoek naar een nieuwe baan.

Paul is een van de vele mensen die nooit hoefde te solliciteren, maar dat nu dus wel wilde gaan doen met als doel meer werkplezier! Paul koos er bewust voor om echt te onderzoeken wat hij graag wilde doen in/met zijn werkleven. Hij was kritisch en checkte elke vacature- en bedrijfsomschrijving aan zijn wensenlijstje voor een nieuwe baan. En zo heeft hij een weloverwogen beslissing kunnen nemen om te starten bij Koppert Cress! Een match made in heaven, onder andere omdat beiden het super belangrijk vinden om goed voor de werknemers te zorgen en dat werknemers met plezier naar hun werk gaan.

Inmiddels werkt Paul daar een jaar en hebben wij een geweldige rondleiding op zijn werk gehad! Fantastisch hoe hij met zoveel passie en enthousiasme vertelde over het bedrijf, zijn team en de teelt. Het werkplezier straalde er vanaf!

Paul – 42 Jaar – Nederland

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top