fbpx
skip to Main Content

Is het gras bij de buren echt groener?

Leestijd: 2 minuten

Is het gras bij de buren echt groener?

Zeg eens eerlijk, hoe vaak kijk jij op social media naar wat anderen doen? Denk je weleens ‘Waarom lukt het hem of haar wel, maar mij niet?’ Inspiratie opdoen bij anderen is fijn, blijven leren en groeien is essentieel, maar let wel op wáár je die tijd in steekt. Let er ook op dat je die tijd goed besteedt, want je tijd is waardevol.. Blijf gefocust op jouw doelen. Kies heel bewust voor wat jou helpt om die doelen te bereiken.

Ons brein is erop gericht om hetgeen wat ontbreekt aandacht te geven of hetgeen wat ons het gevoel ergens niet bij te horen wat door de “slimme” neuromarketing wordt gecreëerd dat een mooie auto, huis, dure merkkleding, sieraden een boot, een groot bedrijf etc… jouw het gevoel van ergens niet bij horen omdat de zogenaamde standaard is dat je dit allemaal hebt.

Weet dan dat er hopelijk altijd wat te wensen blijft, anders ben je…..
Zorg dus dat je focus en discipline aanbrengt in jouw doelen en wensen nastreven en zorgt dat je vooral leert van de successen van anderen.Als  je het tenminste echt belangrijk vindt en niet omdat je denkt dat je het wilt hebben omdat de buurman ook hebt, je maait toch ook niet het gras van de buurman?

Doen of hebben ze iets wat je wel ECHT belangrijk vindt onderzoek  en vraag dan :
Hoe hebben ze dit gedaan? Ga op zoek naar succesvolle professionals die weten waar ze het over hebben en een bewezen trackrecord hebben.

Kort samengevat: Blijf niet op social media hangen of uit het raam kijken maar besteed die tijd om jouw wensen te onderzoeken en jouw doelen te bereiken. Door alleen jaloers zijn of te fantaseren komt die ….. er nooit. Zowel dan zijn wij wel jaloers op jou 😉

Als je echt goed weet te kijken naar het gras van de anderen komt je er vaak achter dat het kunstgras is of gras wat je liever niet wil maaien en onderhouden.

Wil jij eens goed onderzoeken hoe groen jouw gras is en kijken of je jouw huidige werkleven leuk ( genoeg) vindt of weer kan maken? Of wil je buurten en onderzoeken of jouw next step in jouw werkleven ligt bij een ander bedrijf, branche of andere functie? Of allebei tegelijk?

Doe dan mee met de WorkAppic workshops of Experiences.

Is Het Gras Bij De Buren Echt Groener?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top