fbpx
skip to Main Content

WorkAppic story van Steffie

Leestijd: 3 minuten

Steffie 31 jaar jong uit Amsterdam.
Heeft in 2019 de stoere beslissing genomen om haar vorige baan op te zeggen zonder dat ze een nieuwe baan had!:)

De koek was op en om erachter te komen hoe ze haar werkleven nou wilde inrichten op een duurzame manier, zodat het voor langere termijn leuk, uitdagend en leerzaam blijft, ging ze er een paar maanden tussenuit. Ze wilde haar droom achterna en dat was een jaar lang reizen en niet werken. Steffie had hier meerdere redenen voor namelijk;

  • De timing was goed
  • Ze zag deze reis als een investering in haar toekomst en niet als ‘vakantie’Gewoon omdat het kan en een toffe en waardevolle ervaring is
  • Moet ik heel mijn leven hetzelfde blijven doen
  • Ik kan beter nu ik nog jong en fit ben die reis en stap maken
  • Door deze ervaring wilde ze veel leren om terug in Nederland weer gemotiveerd aan de slag te gaan met nieuwe ervaringen op zak zal ik waarschijnlijk nieuwe dingen leren over mezelf en wat ik wil met mijn werk en leven dus kan ik daardoor daarna veel beter keuzes maken

Het hielp mee voor Steffie dat ze haar baan steeds minder leuk begon te vinden omdat;

  • Er weinig structuur en leiding was binnen de organisatie
  • De branche en producten waar ze marketing voordeed lieten niet haar hart sneller kloppen
  • Het werk was niet creatief en afwisselend genoeg

Voor het maken van de beslissing om haar baan op te zeggen en een jaar te gaan reizen en op onderzoek te gaan, heeft wat voeten in aarde gehad.Zoals het kopen van een camper , financieel begroting maken ( hoelang zonder inkomsten leven), plan waarheen te reizen. Het idee was al lange tijd daarvoor gepland en is langzaam uitgegroeid tot het uiteindelijk gewoon doen. Als stok achter de deur heeft ze haar baan maanden voordat ze wegging opgezegd. Dit voelde goed, het gaf haar de kans om haar baan netjes achter te laten en natuurlijk om de laatste maanden extra te sparen. Nadat ze de kantoordeur voor het laatst achter zich dichttrok, heeft ze nooit meer achterom gekeken.  En het vervolgens gewoon doen. Toen Steffie eenmaal het kantoor uitliep nadat ze haar baan op had gezegd voelde ze zich de queen of the world en dat is nog steeds.

Door corona is Steffie in maart 2020 weer terug in Nederland gekomen is nu weer terug in Amsterdam na deze te gekke ervaring en heeft veel geleerd over het leven en het werk wat ze wel en niet wilt.

Ze had en heeft ook altijd het vertrouwen dat als het echt zou moeten voor inkomsten dat ze altijd wel een “simpel” baantje in de horeca, een winkel, of productieomgeving kan fixen.  Alles was bij thuiskomst daardoor anders en de plannen en het vangnet, om door Europa te rijden met haar camper en tussendoor als barista te werken, vielen in het water. Hier komt de mindset van het reizen wel goed van pas; flexibel blijven, niet bang zijn voor verandering of als dingen anders lopen dan gepland en gewoon gaan!

Die mindset betaald zich letterlijk en figuurlijk ook uit omdat Steffie nu een leuke bijbaan heeft in de Horeca en, ze woont voor een appel en een ei in een anti-kraak woningen midden in Amsterdam. Dit geeft ruimte om daarom kan ze nog steeds relaxt en doelgericht haar ideale werkleven blijven vormgeven. Ze is zich bewust wat ze zoekt in een baan en weet hoe ze dat kan bereiken en is dus ook lekker aan het solliciteren, en daarnaast is ze is haar 1e freelance project gestart en investeert in cursussen en workshops die ze interessant vindt namelijk het platform workappic helpen met marketingactiviteiten.Uit eigen initiatief en portemonnee is Steffie ook gestart met de opleiding Design Thinking om zo haar creatieve skills te updaten en te zorgen dat ze er nog meer mogelijkheden op leuke en creatieve banen komen. Deze ervaringen en inzichten kan en wil ze dus ook lekker blijven combineren en tussendoor ook heerlijk go with the flow genieten van sporten, spontane vrije tijd, leuke uitjes en tussendoor avontuurlijk op stap met de camper.. De keuze om haar baan op te zeggen en op reis te gaan, heeft Steffie geholpen om haar denkpatroon te veranderen en eindelijk grote stappen en veranderingen door te voeren.

Wat wil je nog meer?

 

WorkAppic Story Van Steffie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top