fbpx
skip to Main Content

Blijf opnieuw proberen

Leestijd: 2 minuten

Toen de nieuwe ‘binnen zijn comfortzone’-baan van Paul hem niet voldoende werkplezier bracht, is hij toch gegaan voor een baan buiten zijn comfortzone.

Paul (32) is direct na zijn opleiding Art & Design gaan werken in het glastuinbouwbedrijf van zijn oom als allround medewerker. Zijn oom was al op leeftijd en Paul had hem beloofd dat hij zijn oom zou blijven helpen totdat zijn oom met pensioen zou gaan. En zo verstreek er 12 jaar voordat zijn oom ‘eindelijk’ met pensioen ging. De uitdaging in deze baan was Paul na al die jaren wel een beetje kwijt geraakt. 

Tijd voor een nieuwe baan, maar wat? Paul had al jaren het idee om iets buiten de tuinbouw te gaan doen, maar koos in de eerste instantie toch voor een baan in zijn comfortzone. Toen hij ook daar merkte dat dit niet voor werkplezier zorgde, besloot hij om nu echt iets buiten de tuinbouw te gaan doen, maar wat? Na een aantal weken zoeken op internet, schakelde hij onze hulp in. Tijdens de gesprekken met Paul werd al snel duidelijk dat hij:

  • een talent heeft (natuurlijk, want die heeft iedereen!);
  • niet voor niets de opleiding Art & Design heeft gekozen, want daar ligt zijn interesse;
  • in zijn vrije tijd hobbymatig mooie producten van hout maakt en met deze creativiteit ook iets in zijn werk wil doen; 
  • op de fiets altijd alle huisstijlen en bestickering van vervoersmiddelen en gebouwen bekijkt en fantaseerde hoe hij dit zelf zou vormgeven. 

En bij toeval (of niet) vonden we een vacature bij een reclamebureau die op zijn lijf was geschreven! Paul schrok een beetje van de functie-eis dat je minimaal 2 jaar werkervaring moest hebben, maar had toch gebeld om kennis te maken. De volgende dag zat hij op gesprek en de week erna kon hij beginnen. Echter merkte Paul al snel dat de werkzaamheden minder veelzijdig zouden zijn als dat hij had verwacht en dat dat er ook niet in zou zitten in de toekomst. Paul besloot na een aantal weken te stoppen en ging direct aan de slag in de tuinbouw. Totdat hij werd benaderd door Frank Bijl, een bekende van hem van vroeger, met een eigen reclamebureau. Frank wist van Paul zijn creatieve talent en had gehoord dat hij bij een reclamebureau had gewerkt. Paul sloeg eerst dit aanbod af, door zijn vorige ervaring bij het reclamebureau. Hij deed de aanname dat dit dezelfde functie en werkzaamheden zouden zijn als de vorige keer en wilde niet weer ergens starten om vervolgens weer te stoppen. Na wat aandringen is Paul daar toch een maand proef gaan draaien en inmiddels werkt Paul al een jaar met veel plezier samen met Frank! Samen bestickeren ze alles wat los en vast zit. Het mooie resultaat kan je zien op onze camper! Paul kan lekker met zijn creativiteit aan de slag en Frank kan zich hierdoor meer richten op andere werkzaamheden binnen zijn bedrijf. Iedereen blij! 

Blijf Opnieuw Proberen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top